Archiparels biedt u de mogelijkheid om eigenaar te worden van een unieke “architectonische parel” of om er zelf een te realiseren, hetzij voor uw huisvesting hetzij voor uw zakelijke activiteiten.

De twee belangrijke ontwikkelingsconcepten die momenteel overal ter wereld opgang maken, zijn duurzaamheid en inbreiding binnen de stad.

Archiparels sluit zich niet alleen aan bij de wereldwijde trend om de ecologische voetafdruk te verkleinen maar ook bij de Nederlandse regeringsdoelstelling de economie per 2050 volledig circulair te maken. Ons bedrijf onderschrijft bij zijn vastgoedontwikkeling de principes van de circulaire economie volledig: afval als zodanig bestaat niet meer maar wordt teruggebracht in de cyclus en als grondstof hergebruikt. Onze vastgoedontwikkeling houdt volledige duurzaamheid in voor de eigenaren, de gemeente en het milieu, en is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

  • Het gebruik van hernieuwbare, recyclebare, hergebruikbare of eerder gebruikte materialen:
  • Efficiënt gebruik van energie en hulpbronnen:
  • Efficiënt en economisch verantwoord gebruik van de infrastructuur;
  • Behoud en verbetering van de groene ruimtes.

Tegenwoordig zijn inbreidingsprojecten een onmisbaar onderdeel van stedenplanning. Daarbij is het de bedoeling zo goed mogelijk gebruik te maken van niet optimaal benutte of lege ruimtes die om diverse redenen in het gangbare proces van urbanisatie over het hoofd zijn gezien. De kernprojecten van Archiparel variëren van onbenutte plekjes in de stad en alleenstaande gebouwen tot grotere vastgoedprojecten, tuinen en parken in minder goed onderhouden straten en buurten. Al onze belangrijkste percelen zijn hard toe aan vernieuwing. Wij brengen ze opnieuw tot leven met prachtige, perfect vormgegeven stadspareltjes, in goed functionerende wijken.

Bij duurzaamheid en herwaardering van de stedelijke omgeving mogen cultuur, stadsschoon en historisch erfgoed natuurlijk niet buiten beeld blijven. De vastgoedprojecten van Archiparel worden met veel zorg ontworpen door ervaren architecten die zin voor schoonheid, functionaliteit, innovatie en behoud van stedelijk erfgoed weten te combineren. Dit resulteert in fraaie architectonische juweeltjes te midden van de historische gebouwen waarmee zij een geheel vormen: de nieuwbouwprojecten stralen hun eigen schoonheid uit maar door het contrast laten zij ook de schoonheid van het erfgoed beter uitkomen, zodat dit fier overeind blijft in zijn eeuwenoude pracht. Het eindresultaat is een goed afgewogen mix van modern en antiek, geheel passend bij een historische stad die van leven bruist en zich stijlvol aanpast aan de veranderende behoeften en de nieuwe uitdagingen van de wereld van nu.

Parels in Leiden

Momenteel is Archiparel verantwoordelijk voor diverse vastgoedprojecten die deel uitmaken van het project “071 Nieuwe parels voor Leiden” (https://nieuweparels.nl), een fantastisch architectonisch avontuur dat de historische binnenstad en enkele buitenwijken van Leiden moet verrijken met 71 nieuwe prachtige architectuurpareltjes

In de woorden van de curator van het project, architect Fons Verheijen: “Een parel is een kleine, eigenzinnige toevoeging van architectuur op een onverwachte, onmogelijke, onooglijke plek in de stad. Met zijn gelaagde glans verheft hij de omgeving cultureel.”

Onze diensten
Portfolio
Partners

Compare listings

Vergelijken